Hei, og velkommen til disse sidene som gir deg alt du trenger av informasjon om hunder og hunderaser. I dag finnes det over 900 millioner hunder i verden, og det blir stadig flere. Årsaken er selvfølgelig at menneskene ser på hunden som et koselig kjæledyr og en trofast ledsager på tur, på jakt, eller på jobb. Hunder betyr ofte mye for menneskers livskvalitet og gir mange ensomme mennesker muligheten til å føle at man har et meningsfylt samvær med et annet levende vesen. Som du kan lese om på dette nettstedet, er denne hyggelige historien om mennesket og hans beste venn en fortelling som går titusenvis av år tilbake i tid.

På disse sidene kan du lese mer om denne historien, helt tilbake til hundedyrenes felles stamfar som er forfar til både hund, ulv, dingo og coyote. Du kan lese om hvordan disse ulike artene krysset seg med hverandre og ble til de hybridene vi kjenner i dag. Videre er det svært interessant å lære mer om hvordan mennesket temmet hunden (eller var det omvendt), og hvordan de forskjellige rasene ble til som et resultat av en blanding av naturlig utvalg og avl.

I tillegg tar disse sidene opp det noe kontroversielle emnet forbudte hunderaser. Det er ofte mye diskusjon om pitbuller, men det som ofte blir glemt er at også flere andre raser er forbudt i Norge. Du kan lese de spesielle historiene om blant annet tsjekkoslovakisk ulvehund, utviklet som militærhund for kommandooppdrag, og om andre raser som filo brasileiro, argentinsk dogge og tosa inu.