Mobil-apper som kan hjelpe deg å trene hunden din

De aller fleste drømmer nok om å skaffe seg en hund, men det er når hunden først har kommet til deg og familien at arbeidet begynner. En valp som ikke dresseres tidlig, kan fort bli vanskelig å ha med å gjøre i voksen alder. Selv om det ofte er barna som maser om å få en hund, er det de voksne som må ta ansvaret for at den får et godt og trygt hjem. Dette gjøres ved at du tidlig disiplinerer hunden, sånn at den vet hvor grensen går for hvilken oppførsel som tolereres.

Heldigvis er det mange apper på markedet

De aller fleste av oss eier i dag en smarttelefon, noe som gjør det lett å laste ned en app fra iTunes till iPhone eller Google Play. Det første du bør gjøre er å laste ned en daglig planlegger. Det er nemlig viktig at en valp raskt kommer inn i faste rutiner, sånn at den mates, gås tur med og gjør sitt fornødne til relativt faste tider. Appen My Daily Planner kan således hjelpe deg med å få styr på dette. Last også ned PetMD’s Dog First Aid, ettersom denne appen kan hjelpe deg med å stille enkle diagnoser hvis du tror det er noe galt med valpen din.

Tid for dressering

shutterstock_121456492Hvor mye en hund kan dresseres, varierer veldig fra rase til rase. Et minstekrav er likevel at du raskt lærer hunden å ikke gjøre sitt fornødne i huset. Appen Puppy House Training hjelper deg med dette. Her kan du daglig følge hundens pottetrening og sørge for at dette skjer så langt borte fra husets fire vegger som mulig. Hvis du ønsker å tilkalle hunden din, kan du prøve appen Dog Whistler. Denne har mange forskjellige frekvenser du kan tilkalle hunden med. Appen Dog Translator hevder å tyde hva hunden din sier, men det spørs vel om den er i stand til å gi dere særlig innholdsrike samtaler.